Supersnel onderhoud bij Toyota

Redactie Redactie
• Laatste update:

“En als de ene monteur het linkerachterwiel losmaakt en de remmen schoonmaakt, doet de andere monteur dat met het rechtervoorwiel.”

Express Service biedt vooral snelheid aan de klant van de Toyota-dealer, aldus Hoogendonk. “Als de klant om tien uur komt, kan hij vaak al om kwart voor elf weer weg”, aldus Hoogendonk. “Maar het betekent ook dat je werkplaats efficiënter werkt. Je kunt met een team van twee monteurs drie tot vier onderhoudsbeurten op een dagdeel doen.”

Toyota Express Service is in Japan ontwikkeld. In Nederland heeft Louwman & Parqui al een pilot gedaan bij twee dealers. De komende tijd wordt het service-concept uitgerold. Het is niet de bedoeling dat een dealer continu volgens het principe van Express Service gaat werken. “We denken zelf dat het haalbaar is om bijvoorbeeld vier of vijf dagdelen per week volgens Express Service te werken”, zegt Hoogendonk. “En de Toyota-dealers mogen zelf weten of ze met Toyota Express Service gaan werken.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.