Wij zijn automotive
Automotive werkplaats | Nieuwsbrief | Colofon | Adverteren | Abonnement 
Online Adverteren
Vakblad adverteren

Carver gaat in productie

20-10-2005 00:00

De in Nederland ontworpen Carver, een kruising tussen een motor en een auto, gaat definitief in productie. Commercieel directeur Eric Blomsma van Carver Europe GmbH zegt dat serieproductie over drie weken begint in een fabriek in de buurt van Straatsburg. Hij vertelde dat op de tweejaarlijkse Tokyo Motor Show, waar de Nederlanders tevens een door het Japanse ontwerpbureau Phiaro vervaardigd prototype tonen om ook de Japanse markt te kunnen veroveren.

Carver verwacht in Straatsburg volgend jaar tussen de vijfhonderd en duizend exemplaren te produceren Het voertuig is een project van de familie Van den Brink in Dordrecht, die een aantal aan de autosector gerelateerde bedrijven bestiert.

De Carver is een compact driewielig voertuig voor twee personen waarvan de twee achterwielen altijd aan de grond blijven. Hij weegt 670 kilogram en heeft een krachtbron van 68 pk. De gestroomlijnde carrosserie en het voorwiel kantelen als het voertuig door de bocht gaat. Hierdoor werken geen zijwaartse krachten op de bestuurder en de eventuele passagier.

De Carver I zal in ons land 39.950 euro gaan kosten (inclusief bpm en btw). Fiscaal gezien wordt het voertuig als motorfiets belast. De Carver II moet in Nederland onder de 20.000 euro blijven. Blomsma zegt dat inmiddels ook gesprekken plaats vinden met een aantal investeerders voor deelneming in Carver, onder wie zich een sjeik uit Dubai zou bevinden. Deze sjeik wil zelf de productie en de distributie van de Carver in het Midden Oosten ter hand nemen.

Reageer Doorsturen
Overige berichten
Maak Automotive uw homepage | Nieuwsbrief | Colofon | RSS-feeds


website realisatie CyberNed Internet Services