Optimistisch Stern ziet omzet en winst groeien

Redactie Redactie
• Laatste update:

Stern-topman Henk van der Kwast is een van de sprekers tijdens het Nationaal Automotive Congres 2020, dat volgende week donderdag wordt gehouden.

De dealerdivisie zag zijn marktaandeel toenemen van 5,4 naar 5,6 procent. Stern verkocht 5.488 nieuwe auto`s, een daling van 7 procent. Volgens Stern is deze daling een logisch gevolg van de verkooppiek eind vorig jaar. De afname van het aantal verkochte nieuwe personenauto’s is volledig gecompenseerd door de toename van de gemiddelde verkoopprijs met 8 procent.

Bijgestelde verwachtingen
De omzet van Stern Schade – Stern heeft interesse in een overname van schadeketen Care – nam in het eerste kwartaal toe met 14 procent. De schademarkt in Nederland groeide (op basis van Audatex calculaties) in deze periode met 10,8 procent. Het resultaat van Sternpoint is, geschoond voor eenmalige kosten, vergelijkbaar met dat van vorig jaar.

Stern is positiever over 2016 dan eerder dit jaar het geval was. “De resultaten lijken zich positiever te ontwikkelen. Het resultaat na belastingen in het eerste kwartaal is op zich al bemoedigend net als de ontwikkeling van de orderportefeuille bij een aantal merken en bij Stern Lease”, aldus Stern in zijn kwartaalverslag. Stern Lease staat in de Top 24 Leasemaatschappijen, die vorige week in Automotive 5 is gepresenteerd.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.