Leaseregistraties vallen terug na bijtellingstorm

Redactie Redactie
• Laatste update:

Ook Volkswagen zag het aantal registraties fors dalen, mamelijk met 36 procent. Het marktaandeel in de lease nam ook af (van 29 procent naar 22), maar daarmee is het merk nog altijd de grootste leaseleverancier.

Zonder boete
Kia realiseerde een marktaandeel van 8,3 procent in de leaseregistraties, veel meer dan de 1,3 procent in januari vorig jaar. “We dreigden als Kia de Europese uitstootnormen voor de vloot te overtreden en dat zou hoge boetes tot gevolg hebben gehad”, legt Léan Verstoep, managing director Kia Motors Nederland, uit. “Daarom hebben we in december nauwelijks nog auto’s met een relatief hoge uitstoot, zoals de Sportage, uitgeleverd. Die zijn er allemaal in januari erbij gekomen.”

Verstoep denkt niet dat Kia dit marktaandeel kan vasthouden. “Maar we denken dit jaar wel een hoger marktaandeel te realiseren. Het speelveld is dit jaar veel gelijker waardoor onze modellen beter concurrerend zijn en daarnaast zijn we erg actief met privélease.”

Naast VW en Kia staan bestaat de lease top 5 uit Opel, Renault en Audi. Lees meer over de leaseregistraties in januari 2016 op Fleet&Mobility.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.