Sims presenteert standaard voor voertuigomschrijving

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens Josee Sombekke, manager ict en automotive bij Sims, kan nu van een voertuig gedurende de levensduur alle informatie standaard worden vastgelegd. “Over een voertuig worden veel specificaties vastgelegd in softwarepakketten bij de fabrikant, de importeur, de universeel, het leasebedrijf, de  verzekeraar, de fastfitter en bij het schadebedrijf. Helaas gebeurt dit nog niet uniform, soms zijn de verschillen groot en soms miniem. Bij het digitaal uitwisselen van gegevens leidt dit tot extra werk om de data passend te maken voor  gebruik in eigen softwaresystemen, waarbij ook fouten kunnen worden gemaakt.”  

Sims heeft zich vooral gericht op het standaardiseren van data die geen discussie opleveren. Hiermee moet de standaard ruimte bieden voor partijen om extra voertuiginformatie toe te voegen en onderscheidend te zijn. Sims heeft zich gebaseerd op Europese-typegoedkeuring, ervaringen met de Duitse standaard en het Amerikaanse STAR.

Het tot stand komen van de beschrijvingsstandaard heeft heel wat voeten in aarde gehad. Sims heeft er jaren aan gewerkt om de standaard te ontwikkelen en de branche te overtuigen van de noodaak ervan.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.