Focwa: niet meer, maar minder schades in 2014

Redactie Redactie
• Laatste update:

In de A- t/m C-segmenten steeg de totale schadelast, maar in het D- en E-segment daalde die. Volgens de branchevereniging komt dat doordat het aantal calculaties in deze segmenten ook daalde, met respectievelijk 8 en 6 procent.

Focwa had begin 2015 1.169 leden, zo’n veertig minder dan een jaar eerder. Volgens de branchevereniging was dat voornamelijk ingegeven door faillissementen en bedrijfsbeëindigingen.

In 2015 werden er tot nu toe ook minder schades gecalculeerd: in de eerste drie kwartalen van dit jaar zijn er 2,9 procent minder calculaties uitgevoerd, ondanks de plus in september door hagelschades. 

*De cijfers zijn afkomstig uit Auda Insight, een nieuw rapportagesysteem van Audatex. Volgens Focwa verklaart dit de afwijking met eerder gemelde cijfers. Eerder dit jaar werd op basis van Audatex-cijfers geconcludeerd dat er in 2014 voor het eerst in jaren meer schades zijn gecalculeerd dan in het jaar ervoor. Wat het grote verschil met de nu gecommuniceerde cijfers veroorzaakt, kan Focwa niet zeggen.

Lees het Focwa Jaarbericht 2014 in de rubriek Feiten & cijfers.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.