Bijna alle Nederlandse sjoemeldiesels zijn bedrijfswagens

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat bevestigen bronnen in het VW-netwerk aan Automotive. Gisteren werd bekend dat de verkoop van 4.100 auto`s is opgeschort.

Waar mogelijk kunnen klanten die een sjoemeldiesel besteld hebben, deze upgraden naar een Euro 6-uitvoering. De grootste uitdaging voor de dealers en importeur is om de bedrijfswagens met de betreffende sjoemeldieselmotor snel afleverklaar te krijgen. De auto`s die rijden mogen gewoon blijven rijden omdat de typegoedkeuring gewoon van kracht is. 

Het is nog onduidelijk hoeveel auto`s er in Nederland rondrijden met de betreffende EA 189-dieselmotor. Daarvoor is Pon afhankelijk van informatie van de fabrikant. Volkswagen heeft vandaag bekend gemaakt dat alle elf miljoen auto`s met deze motor een software-update krijgen. Daarvoor wordt momenteel een grote terugroepactie opgetuigd. Na de update zouden de auto`s weer voldoen aan de Europese eisen. De Duitse overheid, die de typegoedkeuring heeft verstrekt, wil van VW een plan van aanpak.  

Columnist Wim Oude Weernink denkt dat het imago van de diesel nauwelijks nog te redden is.

 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.