Porsche Centrum Eindhoven wordt ‘Classic Partner’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Porsche Centrum Eindhoven was al actief met klassiekers bezig, vertelt marketingmanager Robert van Barneveld. “We voerden al het nationale klassiekerlabel zoals dat tot voor kort bestond en voldoen aan de certificering van de Nederlandse importeur. Dankzij de nu gemaakte aanpassingen voldoen we ook aan dit nieuwe label van Porsche AG.”

Hoge kwaliteit
Anders dan de Porsche Classic Centers hoeven de Porsche Classic Partners geen op zichzelf staande vestiging voor de klassiekers in te richten. “Maar er moet wel een aparte ruimte worden ingericht, helemaal in de Porsche Classic-stijl. Wij maken er zo’n 300 vierkante meter voor vrij, waar we, in wisselende voorraad, minimaal zeven à acht echte klassiekers neer gaan zetten”, zegt Van Barneveld. “Door onze klassiekers in dezelfde showroom te combineren met onze moderne modellen kunnen we in één pand de hele Porsche-beleving aan mensen laten zien.” Van Barneveld wil niet zeggen hoe hoog de investering is.

Om zich Porsche Classic Partner te mogen noemen, moeten dealers aan een aantal eisen voldoen voor ruimte, voorraad, kennis en marketing. Van Barneveld verwacht dat het aantal Porsche Classic Partners in Nederland snel zal groeien. “Wat dat betreft steken Nederlandse dealers met kop en schouders boven de internationale Porsche-dealers uit. Wij zijn bijzonder actief met klassiekers, ik denk dat we in Nederland de klassiekers beter waarderen als onderdeel van het merk, en de historische waarde ervan inzien.” 

Een aantal monteurs bij de dealer heeft extra trainingen gevolgd. “Geselecteerde mensen hebben zich bij laten scholen in oldtimer-onderhoud. Het voordeel is dat zij al flink bagage hadden; sommige van onze aftersalesmensen werken al meer dan dertig jaar bij ons bedrijf. Ze hebben auto’s onderhouden en die in de loop der jaren klassieker zien worden bij ons. Dat is natuurlijk heel bijzonder.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.