Lichte omzetstijging voor autobranche

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het is voor het eerst sinds drie kwartalen dat de omzet weer stijgt. In de bedrijfsautobranche lag de groei op bijna 11 procent, in de personenautobranche op 1 procent. 

Omzetdaling importeurs en servicebedrijven
De importeurs van nieuwe personenauto’s en de autoservicebedrijven zagen de omzet echter dalen, met respectievelijk 2 en 1 procent.

Dat de omzet over de gehele linie weer groeit, heeft ook invloed op de stemming van de ondernemers in de auto- en motorbranche: het ondernemersvertrouwen, uitgedrukt in de Vertrouwensindicator, staat op +3. Het is de eerste keer sinds begin vorig jaar dat het ondernemersvertrouwen in deze branche positief is.

Vacatures en faillissementen
Het aantal openstaande vacatures lag in het eerste kwartaal van dit jaar 300 stuks hoger dan in het vorige kwartaal. Er staan in totaal 1.700 vacatures open. Het hoogste aantal sinds het vierde kwartaal van 2011. 

Het aantal faillissementen in de auto- en motorbranche daalde opnieuw. In de personenautobranche lag het aantal faillissementen op achttien, tien minder dan in in het vierde kwartaal van 2014.

Lees de kwartaalmonitor Auto- en Motorbranche Q1 2015 van het CBS hier

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.