Schadegarant lanceert consumentenportal

Redactie Redactie
• Laatste update:

De portal, Extender genaamd, is bedoeld om “ook consumenten die vanwege hun polisvoorwaarden niet kunnen profiteren van de voordelen van Schadegarant, tegen een aantrekkelijk tarief hun auto door het zorgvuldig geselecteerde netwerk van Schadegarant te laten repareren”, meldt Schadegarant in een persbericht. “We hebben geen verwachting uitgesproken over het aantal offerte-aamvragen dat via de site binnenkomt”, zegt interim-directeur Joop Jansen van Schadegarant. “We willen dat de komende maanden bekijken. Het is ook van belang te weten hoeveel van die offerte-aanvragen uiteindelijk tot herstel leidt.”

Verhaalbaar
De stichting verwacht dat het portal voornamelijk door consumenten zal worden gebruikt die met een WA-schade zitten, of die geen aanspraak willen doen op hun verzekering vanwege de terugval in schadevrije jaren.

“Deelname aan Extender is interessant voor autoschadeherstelbedrijven omdat zij uit deze service extra omzet kunnen genereren en hun naamsbekendheid kunnen vergroten”, denkt Jansen. “Natuurlijk betekent de site dat je scherp moet offereren, maar dat moet in de huidige markt toch al. Het voordeel is dat je nu leads binnenkrijgt van schades die je anders niet had gehad.”

De site wordt ook door de Schadegarant-verzekeraars als optie genoemd als een verzekerde belt met de vraag waar hij een schade kan laten herstellen die niet in de polis valt.

Nagenoeg alle autoschadeherstelbedrijven in het netwerk doen mee aan Extender.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.