Utrecht streeft naar hoogste EV-dichtheid

Redactie Redactie
• Laatste update:

Wethouder duurzaamheid en verkeer Lot van Hooijdonk ziet een belangrijke rol voor Utrecht neergelegd in de ontwikkeling van elektrisch vervoer, waarbij ook wordt ingezet op elektrische bussen, scooters, fietsen, vaartuigen en stadsdistributie. “We streven naar het hoogst aantal elektrische voertuigen per inwoner in Nederland.”

Om dit doel te halen wordt de laadinfrastructuur vergroot en ondersteunt de gemeente initiatieven voor schone mobiliteit. Ook is het doel om de binnenstad in 2020 en de hele stad in 2025 volledig emissieloos te bevoorraden. 

Hoeveel geld de gemeente investeert in de EV-doelstelling, is niet bekend.
Utrecht wil ook de luchtkwaliteit in de stad verbeteren. Daarvoor is dit jaar ook een milieuzone voor dieselauto’s ingesteld. Er wordt op dit moment een juridische strijd gevoerd hierover tussen Utrecht, Milieudefensie en klassiekervereniging Knack. 

Vijf miljoen voor verkeersveiligheid
Naast het EV-doel heeft de Gemeente Utrecht ook een plan opgesteld voor het verbeteren van de verkeersveiligheid in de stad. Het College van B&W heeft de Raad voorgesteld hier 5 miljoen euro voor beschikbaar te stellen.

Hierbij wordt vooral ingezet op het verbeteren van het gedrag van verkeersdeelnemers door middel van communicatiecampagnes. De gemeente wil verder het aantal stoplichten beperken tot de verkeerspunten waar dit echt nodig is, zodat fietsers niet meer verleid worden door rood te rijden. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.