Groei occasionimport zet door, veel export ‘goedkope’ Sportages

Redactie Redactie
• Laatste update:

In q1 werden er 31.066 personenauto’s geïmporteerd. De Volkswagen Golf, Polo en Opel Corsa zijn de meest ingevoerde occasions. Vooral jonge occasions (bouwjaar 2014) zijn in trek. In totaal werden er in deze periode 23.584 occasions uitgevoerd. 

Nieuwe Sportage veel geëxporteerd 
De Volkswagen Passat Variant, Skoda Octavia Combi en Kia Sportage zijn de drie meest geëxporteerde modellen afgelopen maart. Opvallend in deze top-3 is de Sportage. Daar werden er 609 van geëxporteerd, het meerdendeel (451) van bouwjaar 2015. “Vorig jaar was de Sportage als gevolg van de strenge Nederlandse CO2-regelgeving aantrekkelijk geprijsd. Toen zijn er nog relatief veel vanuit het buitenland besteld. Die worden nu uitgeleverd”, aldus Léan Verstoep, algemeen directeur Kia Motors Nederland.

Lees meer over het onderwerp grijze import/export in Automotive 12 van 2014. Daarin staat dat handelaren steeds beter in staat zijn om van een bepaald model de goedkoopst leverende dealer in Europa te vinden. Abonnees kunnen het artikel hier lezen.  

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.