Elon Musk en Mary Barra (GM) in top 50 grootste leiders

Redactie Redactie
• Laatste update:

Op nummer 1 staat Tim Cook, die volgens de lijst de onmogelijke taak om Steve Jobs op te volgen bij Apple succesvol heeft vervuld. Mogelijk is Apple binnen enkele jaren ook in de autobranche actief; vorig jaar gingen er geruchten dat Apple Tesla zou willen overnemen. Inmiddels is duidelijk dat Apple zelf aan een elektrische auto bouwt.

Barra slecht barrières
Barra, die als GM-ceo kampt met een onophoudende stroom aan terugroepacties en contactslot– en airbagdefecten, is volgens Fortune behendig in het laveren tussen de eisen van investeerders, toezichthouders, klanten, eisers en werknemers. Ook weet zij de gesloten cultuur van de Amerikaanse autobranche om te buigen in een meer transparante.

Musk overtuigt
Musk dankt zijn positionering aan het zijn overtuigingskracht. Hij weet volgens Fortune de wereld te overtuigen van de levensvatbaarheid van zijn projecten Tesla en Spacex. En dat ondanks uitblijvende winsten.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.