Automotions verkoopt Carcollect aan softwarespecialist

Redactie Redactie
• Laatste update:

Robin van den Berg is de oprichter van het platform Automotive Powerhouse Holding. “Het platform is opgezet om sales en marketing softwareoplossingen onder te brengen die de autobranche helpen bij het verzamelen van data.” Het bedrijf bestaat sinds eind 2014 en nam op 1 januari Carcollect over van de Automotions Groep, die de module afgelopen zomer had gelanceerd.

Binnen het Automotive Powerhouse wordt naast het verder uitbouwen van Carcollect ook ict in eigen huis ontwikkeld en is een Vehicle Health Check gelanceerd.

Kweekvijver voor start-ups
Gisteren werd bekend dat Automotions een van de dealers is die een pilot draait met telematica van Ulu. Van den Berg is betrokken geweest bij de start en de ontwikkeling van Ulu in het Startupbootcamp, een kweekvijver voor start-ups waar ook de Automotive Campus in Helmond bij betrokken is. “Het idee van Ulu had ik zelf ook, door er een samenwerking van te maken, hoef je niet alles zelf uit te vinden.”

Van den Berg is dan ook nauw betrokken bij de pilots met Ulu bij Automotions, Bochane en Van den Udenhout. De telematica is nu alleen nog in het demopark van de eigen leasevloot van de bedrijven ingebracht, dat zijn zo’n 150 auto’s. “Zo kunnen we de kinderziektes eruit halen en alles goed testen voordat we de telematica in de auto van een consument plaatsen.”

Nieuwe investeerders
Het is na de pilotperiode van een paar maanden volgens Van den Berg de bedoeling dat ook bij de klanten van de dealerholdings Ulu wordt geïnstalleerd. “We hebben inmiddels nieuwe investeerders aan Ulu kunnen verbinden, zodat we kunnen doorontwikkelen. En kunnen nadenken over de vraag: hoe wil je als bedrijf de info gebruiken die we uit de auto’s kunnen halen. Het moet de klant in ieder geval niets kosten.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.