Eurol leverancier van internationale grossiersclub Nexus

Redactie Redactie
• Laatste update:

Eurol is de exclusieve preferred supplier van Nexus, dat op dit moment twintig van dit soort voorkeursleveranciers heeft.  

Ruggensteun
Eurol was al actief in meer dan 65 landen en verwacht tegen het eind van dit jaar tussen de 75 en 80 landen te bedienen, vertelt Martijn Pfeiffer, directeur van Eurol. “We kunnen als preferred supplier internationaal nieuwe klanten aansluiten. Via Nexus treden we in gesprek met de leden, en hebben daarbij de organisatie als ruggensteun. Veel partijen hebben natuurlijk al een vaste smeermiddelenleverancier. Het kost moeite en tijd om ze over te laten stappen, maar via Nexus wordt dat bereikbaarder.”

Nexus is onder meer actief in Afrika en het Midden Oosten, regio’s waar Eurol zich verder wil ontwikkelen. “Daar zetten we nadrukkelijk op in”, zegt Pfeiffer. “Deze markten zijn sterk in opkomst en er vindt een grote groei plaats. Dat is dus interessant om aanwezig te zijn. Daarnaast verwachten we met Nexus onze positie op de truckmarkt in het buitenland te kunnen verstevigen.” 

Pfeiffer kan geen cijfers noemen over de verwachte omzetgroei door de samenwerking met Nexus. “Dat is ook afhankelijk van hoeveel nieuwe leden Nexus gaat aanmelden.” Nexus is begin vorig jaar van start gegaan en heeft op dit moment dertig aangesloten grossiersgroepen. De organisatie verwacht dit jaar door te groeien naar vijftig leden.
 
Eurol is niet het eerste Nederlandse bedrijf dat mag leveren aan Nexus: eerder tekende onderdelenleverancier Kavo Parts al bij de organisatie. Dit bedrijf is echter geen preferred supplier.Â