Spyker vraagt surseance van betaling aan

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat maakt Spyker bekend in een persbericht. 

De rechtbank heeft een bewindvoerder aangesteld. Die gaat proberen het bedrijf te helpen de financiën op orde te krijgen en een reorganisatie door te voeren. Het bedrijf is in gesprek met financiers over het toekennen van een lening. 

B6 Venator en elektrische vliegtuigen
“Het management en bestuur hebben de afgelopen twaalf maanden erg hard gewerkt aan een herstructureringsplan waarin het Spyker B6 Venator-programma kon worden uitgevoerd, en aan een fusie met een fabrikant van elektrische vliegtuigen in de VS”, stelt Spyker-oprichter en -ceo Victor Muller in het persbericht. Hij meldt niet om welk bedrijf het gaat en hoever de onderhandelingen gevorderd zijn.

“Na zorgvuldig beraad en afweging van alle mogelijke alternatieven, hebben de directie en bestuurders besloten dat surseance van betaling een noodzakelijke stap was en de beste manier om de financiering veilig te stellen om verder te gaan met de operationele zaken. We verwachten hieruit te komen als een sterker bedrijf dat kan groeien en winstgevend kan worden.”

Vorige maand werd al duidelijk dat Spyker in de problemen zat. Zo vroeg dochterbedrijf Spyker Events & Branding al surseance van betaling aan en kon de fabrikant ternauwernood voorkomen uit huis te worden gezet.  Spyker heeft in jaren geen winst gemaakt. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.