Tesla boekt verlies in Q3, stelt introductie Model X uit

Redactie Redactie
• Laatste update:

Er werden in het derde kwartaal 7.785 Models S afgeleverd. Tesla verwacht dit jaar in totaal 33 duizend exemplaren van het model af te leveren, de helft meer dan vorig jaar. Eind 2015 – wanneer de productie van de Model X is opgestart – wil Tesla zijn jaarproductie hebben opgeschroefd naar 100 duizend auto`s. 

Model X uitgesteld
De eerste exemplaren van de Tesla Model X crossover rollen naar verwachting in het derde kwartaal van 2015 van de band, een paar maanden later dan verwacht. De vertraging wordt veroorzaakt door problemen in de ontwikkeling van onder meer de `falcon wings` deuren, meldt het bedrijf in een brief aan de aandeelhouders. 

“We stellen de introductie liever uit, dan dat we een product op de markt brengen waar onze klanten niet enthousiast van worden”, aldus Tesla-ceo Elon Musk. “Dit heeft op de korte termijn een negatief effect, maar heeft op de lange termijn een positieve uitwerking. Er zijn veel bedrijven die deze filosofie niet delen en die een aantrekkelijkere basis zijn voor investeerderskapitaal. Maar Tesla zal niet veranderen.” 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.