Spyker-dochter vraagt uitstel van betaling aan

Redactie Redactie
• Laatste update:

Verschillende schuldeisers, waaronder dataleverancier Jato Dynamics, wilden faillissement voor Spyker Events & Branding aanvragen, maar het bedrijf was hen voor en vroeg bescherming aan tegen de schuldeisers. De bewindvoerder moet nu bekijken of de openstaande schulden kunnen worden betaald, of dat er alsnog faillissement moet worden aangevraagd.  

Het van oorsprong Britse Jato Dynamics heeft al een jaar een vordering bij Spyker Events & Branding voor ruim 40 duizend euro. “Het is vreselijk dat we dit moeten doen, maar we kunnen weinig anders. We hebben onze dienst naar tevredenheid geleverd, daar is geen discussie over, maar we hebben nooit betaald gekregen. Er zat niets anders op”, aldus Olivier Peijs, regional manager Benelux bij Jato Dynamics.

Spyker Events & Branding is, net zoals Spyker, gevestigd in Zeewolde. In de bv zitten onder meer de merknaam en licenties voor Spyker. 

Huurachterstand
Los van de uitstel van betaling voor het dochterbedrijf, loopt er nog een andere zaak tegen Spyker. De verhuurder van het pand waar de autofabriek is gevestigd eist in een kort geding dat Spyker Cars de achterstallige huur betaald, of anders het pand ontruimt. Dat meldt Quote. De huurachterstand zou 120 duizend euro bedragen. 

Gisteren werd ook bekend dat de schadeclaim die Spyker in hoger beroep had geëist van General Motors is afgewezen

Spyker komt later vandaag met een reactie. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.