Inter Actus: gegarandeerd meer verkopen na training

Redactie Redactie
• Laatste update:

In het programma moeten verkopers een assessment doorlopen. Hieruit komen drie mogelijke uitkomsten:  de verkoper doet zijn werk goed, of hij heeft wat extra training en begeleiding nodig, of hij is helemaal niet geschikt als verkoper en kan beter op zoek gaan naar een andere baan. 

Helft verkopers is niet bekwaam
Volgens Onno Adriaanse van Inter Actus is het doorlopen van dit traject geen overbodige luxe: “De helft van alle autoverkopers haalt zijn targets niet. Zij zijn daarmee op dit moment niet geschikt voor de baan. De meesten van hen hebben baat bij extra training om op de goede weg te komen, en daar kunnen wij bij helpen.”

Inter Actus inventariseert op welke vlakken de verkopers begeleiding nodig hebben en traint ze zodat ze wel hun doelstellingen halen. Na de tweede maand training on the job resulteert dat in één extra verkochte auto en na drie maanden in structureel twee extra autoverkopen. In het voorkomende geval dat de verkoper dit doel niet haalt, krijgt het autobedrijf de helft van zijn geld terug. 

Over de precieze kosten voor de nieuwe dienst doet Inter Actus geen uitspraken, maar de investering betaalt zich binnen ongeveer een half jaar terug.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.