Rijkswaterstaat schendt privacy leaserijders Arval

Redactie Redactie
• Laatste update:

Rijkswaterstaat zou bij een onderzoek naar manieren om files te bestrijden op grote schaal de privacywet hebben overtreden. In september werden de kentekens van 750 duizend automobilisten vastgelegd. Daarvan werden er 160 duizend uitgenodigd voor een enquête, waaronder 7.500 leaserijders bij Arval. Deze leaserijders kregen de uitnodiging voor de enquête doorgestuurd via Arval. In deze brief stonden ook de locatie en het tijdstip waarop de automobilist is vastgelegd.

Gegevens vernietigd
Rijkswaterstaat erkent dat gegevens over locatie en tijdstip van 7.500 leaserijders niet bij een leasemaatschappij terecht hadden mogen komen. “We betreuren dit en onderzoeken hoe het heeft kunnen gebeuren en nemen maatregelen om dit in de toekomst te voorkomen”, aldus een woordvoerder tegen RTL.

Volgens Arval zijn de gegevens niet met anderen gedeeld en inmiddels vernietigd. De leasemaatschappij zegt Rijkswaterstaat om de gegevens te hebben gevraagd om het de klanten makkelijker te maken de enquête in te vullen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.