Interim-voorzitter Maessen moet voor rust zorgen bij Focwa

Redactie Redactie
• Laatste update:

Maessen wordt tijdens het jaarlijkse Focwa Congres gepresenteerd als opvolger van Frits Huffnagel. Hij vult de functie ad interim in; volgend jaar wordt een vaste voorzitter gekozen.

Maessens voornaamste taak lijkt om de diverse belanghebbenden binnen de vereniging weer op één lijn te krijgen. Het is een publiek geheim dat met name de Ketengelieerde Schadeherstellers ontevreden zijn over de manier waarop de Focwa zijn belangen behartigt.

Dreigen
Die onvrede is er al jaren, maar nam onder het voorzitterschap van Huffnagel verder toe. Diverse ketens dreigden een alternatief voor de branchevereniging te zoeken als er niet snel een oplossing zou worden gezocht.

Mede door de manier waarop de voorzitter de opdrachtgevers bejegende en door de mislukte implementatie van Hiqure eisten enkele bestuursleden het vertrek van Huffnagel, maar die koos uiteindelijk eieren voor zijn geld en gaf aan niet voor een nieuwe ambtstermijn te gaan.

Verdeeldheid
De sectieraad van IOS heeft de leden nu opgeroepen tot een vergadering op 7 oktober aanstaande, om “te peilen wat de leden van de vereniging verwachten”. Dat meldt de website Autoschadeportaal. Tijdens de bijeenkomst wordt de visie van de sectie besproken en de samenwerking met de sectie Schadeherstel Groepen. Opvallend, want juist deze discussie leidde eerder tot verdeeldheid.

De vergadering van de sectieraad is een week voor het congres van Focwa Schadeherstel, waar de nieuwe sectievertegenwoordigers en de voorzitters van de sectiebesturen worden gekozen. Aan het einde van de congresdag wordt vervolgens aan de leden een nieuwe Algemene Ledenraad en Algemeen Bestuur gepresenteerd.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.