Stern Groep start deel Koops Furness door

Redactie Redactie
• Laatste update:

Van het huidige personeelsbestand van de vijf dealerbedrijven is in de nieuwe situatie plaats voor ongeveer tien mensen. “Ik weet niet exact hoeveel mensen er bij deze vijf bedrijven op de loonlijst stonden, de cijfers zijn  niet gemakkelijk te interpreteren. Feit is wel dat we door het teruggaan in aantal vestigingen en personeel forse kostenbesparingen realiseren en dat was ook nodig”, aldus Stern-ceo Van der Kwast tegenover Automotive.

Nissan
Sterns dochterbedrijf Arend Motors wordt Nissan-dealer voor Midden-Nederland. Onder Arend vallen ook de merken Renault en Dacia in de regio Amsterdam en de regio Eindhoven/Den Bosch. Nissan is nieuw binnen de groep. “Nissan is een logische aanvulling op onze Renault-activiteiten (ze behoren tot dezelfde holding, red)”, aldus Van der Kwast. “Met de locaties is Midden-Nederland hebben we nu de hele lijn te pakken.”

Het Nissan-dealerschap wordt gevoerd vanuit de huidige Koops Furness-vestigingen in Utrecht-Noord en Amersfoort. “Binnen enkele maanden willen we dit dealerschap verhuizen naar andere locaties in diezelfde steden, waar het merk Nissan op stand-alone basis kan worden gepresenteerd”, zegt Van der Kwast.

Fiat
Vireo Auto, dat alle aan Fiat gerelateerde merken vertegenwoordigt op meerdere locaties in Noord-Holland en Utrecht, maakt een doorstart met de Fiat-activiteiten van Koops Furness voor Midden-Nederland. Vireo Auto heeft al vestigingen in Bussum, Houten en Amersfoort. Koops Furness had vestigingen in Nieuwegein, Huizen, Amersfoort, Utrecht-Noord en Zeist, waarvan Utrecht-Noord en Amersfoort worden doorgestart. Het is de bedoeling dat Vireo Auto binnen een jaar met maximaal vier vestigingen (Bussum, Utrecht, Houten en Amersfoort) de merken uit de Fiat-stal gaat voeren. “Met het creëren van een compacte en effectieve organisatie wordt een forse kostenslag gerealiseerd”, aldus Van der Kwast.

Mitsubishi
Stern gaat in het midden van het land ook het merk Mitsubishi vertegenwoordigen. De doorstart vindt plaats vanuit de Koops Furness locaties in Utrecht-Noord en Amersfoort. De toekomstige locatie van deze dealerschappen en de plaats in de Stern organisatie zijn nog onderwerp van nader overleg.
Het dealerschap van Mitsubishi is nieuw, maar werd door Stern in het verleden als eens gevoerd – in Amsterdam. “Daar liggen de huisvestingskosten echter hoger dan in het midden van het land, dus het merk was daar niet goed rendabel te maken”, aldus Van der Kwast.


Automotive-abonnees kunnen in de rubriek
Feiten&Cijfers een analyse lezen over het faillissement van Koops Furness.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.