Fusie Erkend Duurzaam en Duurzaam Repareren op komst

Redactie Redactie
• Laatste update:

Opdrachtgevers als leasemaatschappijen, fleetowners, verzekeringsmaatschappijen, maar ook de overheid, stellen steeds strengere mvo-eisen, waardoor het behalen van een erkenning bijna onontkoombaar is voor bedrijven. Maar het behalen van twee duurzaamheidskeurmerken is te duur en onnodig, dat blijkt uit een rondgang in de branche door Automotive.

Stop de wildgroei
Autobedrijven juichen een gezamenlijk keurmerk toe. “Dealers krijgen al veel verplichte investeringen opgelegd vanuit de importeur. Het wordt op deze manier steeds lastiger concurreren met universelen”, meent Jack Schuit, aftersalesmanager bij dealerholding Dirk Barten. Jos van den Broek, manager van het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (waar Erkend Duurzaam onder valt), snapt de kritiek en ziet in dat de situatie onhoudbaar is. “We moeten de wildgroei aan certificaten in de branche een halt toe roepen.”

Lees het hele artikel in Automotive Management 9, die vrijdag verschijnt maar voor abonnees nu al online te lezen is.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.