Thule wordt weer Brink en staat te koop

Redactie Redactie
• Laatste update:

Ook de merknaam van de Thule trekhaken verandert in Brink. Daarmee keert de fabrikant terug naar zijn oude merknaam. Tot de overname door de Thule Group in 2006 werden de trekhaken ook verkocht onder de naam Brink. 

De huidige business area president towing, Gerrit de Graaf, wordt aangesteld als ceo van Brink Group. Het bedrijf zal worden aangestuurd door hetzelfde management team. Het Zweedse Nordic Capital Equity Funds VI, VII behoudt haar meerderheidsbelang in Brink Group.

“Voor onze OE en aftermarket klanten, en voor de eindgebruikers, verandert er niets”, zegt De Graaf. “Onze eigenaar, Nordic Capital Funds, blijft ons in staat stellen te investeren in innovatieve projecten en productie.”

Anders Pettersson, tot 2009 ceo van Thule Group, wordt aangesteld als voorzitter van de raad van bestuur van de Brink Group, waarvan het hoofdkantoor in Staphorst staat.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.