Nieuwe RDC-directeur: snel herstel tekent kracht

Redactie Redactie
• Laatste update:

Automotive sprak met Louter en met Roel Geers, voorzitter van de RvC en sinds het vertrek van Schipper op interim-basis verantwoordelijk voor het bedrijf. Onlangs werd Bovag grootaandeelhouder; de brancheorganisatie deed daarbij gelijk een kapitaalinjectie in het bedrijf. Ook is RDC dit jaar, na jaren van verlies, weer uit de rode cijfers.

Louter wil in de komende jaren de positie van RDC uitbouwen en verstevigen. “De partij die op basis van de beste data de meest voorspellende kracht ontwikkelt, heeft de grootste kans succesvol te zijn. Daar blijft het RDC vol op inzetten.” Dat betekent wel goed opletten. “De technologische ontwikkelingen gaan in een enorm tempo.”

Krimpmarkt
Het RDC wil groeien in een markt die in snel tempo krimpt. Niet gemakkelijk, maar wel haalbaar, stelt Geers. “We doen eigenlijk drie dingen. Om te beginnen hebben we onze saleskracht behoorlijk vergroot door drie nieuwe mensen aan te nemen. Daarnaast valt er meer te halen uit onze producten, bijvoorbeeld door ze aan te passen voor niches. Maar ook kijken we continu naar de ontwikkeling van nieuwe producten. Al is het te vroeg daar al iets over te zeggen.”

`Geen dagelijkse Bovag-bemoeienis`
Beiden zien het als positief dat de Bovag een groter belang heeft genomen in het bedrijf. Tot hoe ver rijkt de bemoeienis van de Bovag? “De Bovag stelt zich op als aandeelhouder, dat betekent dat wij samen met de directie het beleid uitstippelen. Er is geen dagelijkse bemoeienis. Bovag wil goede producten voor haar leden en gekoppeld aan een goed rendement. Dat willen wij ook”, aldus Geers. Louter: “De intelligentie van data wordt steeds belangrijker, het belang daarvan voor autobedrijven ook. Dan is het commitment van de Bovag een duidelijk signaal dat ze vertrouwen hebben in onze rol.”

Louter was pas anderhalf jaar in dienst bij ASN. Deze kans wilde hij niet aan zich voorbij laten gaan. “Ik vind dit een prachtige uitdaging. Het kennen van je klant begint met het opbouwen van een goede klantendatabase, om die vervolgens op de juiste manier in te zetten. Ik ben ervan overtuigd dat wij onze klanten hiermee verder kunnen helpen.”

Relatie met RDW
Gisteren werd bekend dat ook de RDW een nieuwe directeur heeft. De relatie tussen RDC en RDW was in de afgelopen jaren op zijn zachts gezegd moeizaam. Ligt daar een taak voor Louter? “Ik begrijp dat de relatie al weer een stuk beter is. Maar de eerste afspraken met het RDW zijn inmiddels gepland.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.