Dossier Pouw: ING koopt VW-tak Pouw na overleg met Pon

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens bronnen rond Pouw vindt deze stap plaats in overleg met importeur Pon. Pon is naast financier van Pouw (via DFM) ook verantwoordelijk voor de dealercontracten van het bedrijf. Naar verwachting is dit een tussenstap tot een aandelenoverdracht aan Dealer Groep Pon. ING wil op deze manier zijn belang veiligstellen.

Update: ING bevestigt dat het bod is gedaan in overleg met Pon. Verder wil de bank geen info geven over de deal.

Continuïteit
Entero is een onderdeel van de divisie Corporate Investments van ING en neemt belangen in bedrijven die in moeilijkheden verkeren (ING noemt het anders. Volgens de bank houdt deze afdeling zich als integraal onderdeel van de klantenstrategie en binnen het brede aanbod van financieringsoplossingen, bezig met het verstrekken van risicodragend kapitaal). Het bod van Entero wordt volgens ING gesteund door de directie van Pouw en is gericht op de continuïteit van de onderneming.

ING is een van de banken die financieringen heeft verstrekt aan Pouw. De grootste financiers van de dealerbedrijven zijn Rabobank (inclusief Friesland Bank) en DFM. ING zou op holdingniveau financieringen hebben verstrekt, die nu omgezet worden in aandelen.

Pouw Oost draaide in 2012 een omzet van 144,8 miljoen euro met een winst van 3,4 miljoen euro. Er werkten eind 2012 248 mensen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.