ING: 425 duizend nieuwe auto’s in 2014

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens het kwartaalbericht Automotive van ING Economisch Bureau kan de zakelijke markt dit jaar voor een licht herstel in de verkoop van nieuwe auto’s zorgen.

Deze week liet ABN Amro weten een groei van drie procent te verwachten in 2014, waarmee de verkopen op 430 duizend nieuwe auto`s uitkomen.

-18 procent particuliere registraties
De vraag naar nieuwe auto’s onder particulieren blijft laag. Zij hebben geen fiscaal voordeel bij aanschaf van een nieuwe auto, maar wel steeds hogere kosten van autobezit en -gebruik. Volgens cijfers van VWE daalden de particuliere registraties van nieuwe auto’s vorig jaar met 18 procent. Ook in januari en februari dit jaar is sprake van een dalende trend. Er wordt langer in auto’s doorgereden of gekozen voor een occasion. Aanschaf van een nieuwe auto blijkt financieel een grote horde.

Het wagenpark is ouder geworden in Nederland. Gemiddeld is een auto inmiddels ruim negen jaar oud, in 2000 was dat nog zeven jaar. Volgens de bank wordt het effect van de vernieuwingsdrang in de zakelijke markt met auto’s met een lage CO2-uitstoot deels teniet gedaan door de veroudering van het (particuliere) wagenpark.

Privélease kan volgens ING een oplossing zijn.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.