Stern sluit ‘jaar van uitersten’ winstgevend af

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat heeft Stern zojuist bekendgemaakt.

Stern zag het marktaandeel personenauto`s stijgen van 4,7 naar 5,1%. Bij de bedrijfswagens daalde het aandeel van 7,6 naar 7,2%. De verkoop van gebruikte auto`s bleef stabiel (21 duizend). Stern Financial Services (onder andere leasing) groeide van 90 naar 91 miljoen euro omzet en Stern Mobility Services (Sternpoint en Stern Schade) groeide dankzij nieuwe Sternpoints van 18 naar 23 miljoen euro.

Het operationele resultaat nam toe tot 11,6 miljoen euro en de solvabiliteit bleef gelijk op 26,6%. Stern keert dit jaar dividend uit van 21 cent per aandeel (het bedrijf bestaat dit jaar 21 jaar) en een jubileumuitkering van 1 aandeel per 21 aandelen.

Durf en Discipline
2013 was volgens Stern een jaar van uitersten. De nadruk lag daardoor het hele jaar op het verlagen van de kosten, verhogen van de effectiviteit en het vrijmaken van liquide middelen. Hiertoe werd het Opel/Fiat-cluster ontmanteld. De reorganisatie werd begin zomer afgerond.

Door de goede resultaten wordt 2014 het jaar van Durf en Discipline waarbij de `buy and build`-strategie weer wordt opgepakt. De focus blijft op kostenverlaging. Stern denkt niet dat de autoverkoop stijgt, wel denkt het dat consumenten en bedrijven weer meer besteden aan onderhoud en reparatie, lease en verhuur.

Door lagere reorganisatielasten en weggevallen verliezen op gereorganiseerde activteiten, verwacht Stern voor komend jaar een hogere winst.

Lees het jaarverslag in de rubriek Feiten & cijfers.   

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.