Europarlement stemt voor E-call systeem (update)

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het volledige Europarlement moet nog stemmen over het voorstel. Verder moet nog in de Europese raad besproken worden hoe het systeem zal werken in EU-landen die nog geen 112-systeem hebben.

Lees verder op Automotive Werkplaats.

(Update 25-2)
Het Europees Parlement heeft vandaag ingestemd met de wetgeving. Vanaf 2015 moeten nieuwe auto`s uitgerust zijn met een systeem waardoor bij een ongeluk automatisch gebeld wordt naar een alarmcentrale. 

De Christen Democraten stemden voor. “Sommige Europarlementsleden zijn bezorgd over de privacy. Wij niet. Dit apparaatje werkt alleen na een ongeluk, het meldt dan de exacte locatie van het ongeluk en legt een telefoonverbinding met 112. In de verordening wordt verder veel aandacht gegeven aan gegevensbescherming. Verwijten hierover zijn dus echt onzinnige bangmakerij voor een geweldige uitvinding”, aldus Wim van den Camp (CDA).  

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.