ASN zet Focwa onder druk

Redactie Redactie
• Laatste update:

In de brief staat onder meer dat “de discussie over de toegevoegde waarde van de Focwa lijkt om te slaan in de beslissing om daadwerkelijk uit te treden”. Dit zou dan betekenen dat er vanaf 1 januari 2015 een alternatief moet zijn gevonden.
Maar opstappen is voorlopig nog niet aan de orde, zegt Peter Lammerts, directeur van ASN`s moedermaatschappij CRE desgevraagd. “We zijn niet tevreden over de manier waarop de Focwa de belangen van de ketens behartigt”, aldus Lammerts. “Wij hebben zelf geen relatie met de Focwa, en daarom hebben we de machtiging van onze leden nodig om constructief met de branchevereniging te kunnen overleggen. Maar we gaan de discussie met de Focwa wel op een faire manier aan.”

Verbeterplan
Overigens is ASN niet de enige keten die ontevreden is; ASN is samen met de andere ketens (waaronder ABS, Care, Schadenet en AHG) in overleg over hoe de Focwa beter de belangen van de ketens zou kunnen behartigen. De ketens hebben de Focwa gezamenlijk gevraagd om met een verbeterplan te komen, vertelt Lammerts, die niet op de details wil ingaan. Ook Wijnand Mebius (ABS) en Guus van Dreven (AHG) geven geen commentaar.

Zeven jaar terug werd er bij een soortgelijke discussie zelfs al geflirt met de Bovag. Zo ver is het nog niet, zegt Lammerts. “We willen Focwa wel de tijd geven om met een goed plan te komen.”

Overlap
Focwa-voorzitter Frits Huffnagel beaamt in gesprek te zijn met de diverse ketens. “Uiteraard ben ik bereid om te bekijken hoe de belangen van de hoofdkantoren beter kunnen worden behartigd. Uiteindelijk zijn de individuele bedrijven lid van de Focwa en niet het hoofdkantoor, maar ik begrijp dat er soms overlap kan zijn in wat wij aanbieden en wat de ketens hun leden al aanbieden.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.