Branchebarometer: 2.630 euro winst voor dealer

Redactie Redactie
• Laatste update:

Iets minder dan de helft van de dealers heeft in deze periode een positief rendement gedraaid. De tien procent best renderende dealers heeft een gemiddeld rendement van 3,61 procent. Tot en met het derde kwartaal daalde het absorptievermogen van de aftersales van 69,1 naar 68 procent (de mate waarin de aftersales de totale kosten dekt).

Groot draait het best
De cijfers over heel 2013 worden traditioneel bekend gemaakt tijdens de Bovag dealerdag. Verschillende dealers hebben al laten weten dat het vierde kwartaal beter was dan het derde, iets dat traditioneel gezien eerder andersom was.

Uitgesplitst naar omzetgroepen deden in 2013 de grote dealers (omzet groter dan 12 miljoen euro) het goed, met een rendement van 0,29 procent. Dealers met een omzet tot zes miljoen draaiden een rendement van -0,57 procent, gelijk aan gemiddeld verlies van 16 duizend euro. De middengroep draaide eveneens negatief (0,17 procent).

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.