Oldtimerlobby richt pijlen op Eerste Kamer

Redactie Redactie
• Laatste update:

De stichting zet in op de Eerste Kamer, maar heeft tegelijkertijd al een rechtszaak in voorbereidin mocht de Eerste Kamer instemmen met de plannen. Als de stichting in januari voldoende donateurs heeft, dan daagt het de staat.

Het `Oldtimerakkoord` werd eerder dit jaar gesloten door alle branchepartijen, inclusief de Fehac, die zich er nu van distantieert. Dagelijks gebruik van oldtimers moet volgens Fehac ontmoedigd worden, maar liefhebbers moeten daarbij worden ontzien. Nu wordt deze groep volgens Fehac `onevenredig` zwaar getroffen.

Stichting oldtimerbelangen, dat het functioneren van de Eerste Kamer in twijfel trekt en bang is voor partijpolitiek nu de coalitie steun heeft gevonden voor het beleid bij enkele kleinere partijen, vreest het ergste. “Daardoor dreigt onze actie namens de oldtimerbezitters geheel kansloos te zijn. En dat terwijl elk kamerlid dat wij tot nu toe hebben gesproken het wél eens was met onze stellingen. Wat blijft er op deze manier over van de specifieke taak van de Eerste Kamer en van de kwaliteitscontrole die daar behoort te worden verricht?”, vraagt Wouter van Embden van de Stichting Oldtimerbelangen zich af. 

Nog voor de invoering van de Oldtimer maatregel heeft deze volgens Fehac al effect. Afgaande op het aantal jonge oldtimers dat voor lage prijzen wordt aangeboden op verkoopsites en de grootschalige (her)export.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.