Dalend autogebruik treft vooral dealers

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat berekende adviesbureau Aumacon op basis van metingen uit de database van Nationale Autopas (NAP).

Geen compensatie
Vooral zakelijke auto’s worden minder vaak gebruikt, concludeert Aumacon-directeur Clem Dickmann. De gemiddelde zakenauto reed vorig jaar 23.894 kilometers. In 2009 waren dat nog 25.737 kilometers. Dat is een daling van 7,2 procent. “De daling in 2012 is scherper dan gebruikelijk. Vooral zakelijke auto’s hebben hieraan een belangrijke bijdrage geleverd. Enerzijds komt dat door de verminderde bedrijvigheid en anderzijds is het een gevolg van het toenemende thuiswerken. De dalende kilometrages worden ook niet meer gecompenseerd door een groeiend wagenpark.”

Omzetderving
Aumacon berekende dat de daling van het autogebruik ook een jaarlijkse daling van 70 duizend onderhoudsbeurten betekent. “Tel daar ook de bijbehorende omzetderving rondom reparaties, banden en schadeherstel bij op. Aangezien de terugloop van de automobiliteit met name zakenauto’s betreft worden vooral autodealers getroffen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.