Achmea laat Eurogarant-verplichting vallen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Achmea bevestigt aan Automotive dat het lidmaatschap niet langer vereist is, omdat de verzekeraar via het eigen controlesysteem voldoende de kwaliteit kan borgen.

Eurogarant is het keurmerk van branchevereniging Focwa. Branchecertificaat Hiqure, een keurmerk voor de kwaliteit van schadeherstel, komt hieronder te hangen. Achmea maakt het vervallen van de verplichting vroegtijdig bekend om te voorkomen dat herstellers alleen vanwege hun Achmea-lidmaatschap in Hiqure zouden investeren. In de brief staat wel dat het loslaten van de eis “niet betekent dat Achmea concessies doet aan de kwaliteit”, en dat het bedrijf in gesprek blijft met de Focwa om deze gezamenlijke ambitie vorm te geven.

Bij de meeste andere verzekeraars of verzekeraarscollectieven zoals Schadegarant, is Eurogarant al langer geen verplichting.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.