CAO-akkoord in sector kleinmetaal

Redactie Redactie
• Laatste update:

De cao beslaat 22 maanden (1 mei 2013-28 februari 2015). Namens CNV zegt onderhandelaar Marco Hietkamp tevreden te zijn met het akkoord. “We hebben na weken actievoeren een goede cao bereikt, met afspraken over duurzame inzetbaarheid van mensen, werk en ontwikkeling van mensen naast een redelijke loonsverhoging.”

Blik op de toekomst
Met het oog op duurzame inzetbaarheid worden afspraken gemaakt over de inzet van reïntegratie en loopbaancoaches. “En we houden de blik gericht op de toekomst, met een verhoging van jeugdschalen met 3%”, aldus Hep van Luunen, die namens werkgeversvereniging FWT de onderhandeling voerde. “Met deze cao komen we niet alleen deze lastige economische tijden door, maar maken we ook afspraken om krachtiger uit de crisis te komen.”

De cao-onderhandelingen liepen afgelopen zomer stuk, onder meer op de looneis van de vakbonden. Er volgden – sinds september – diverse stakingen. Vanmiddag legden zo’n 500 werknemers van DAF Trucks het werk nog neer.

De sector kleinmetaal telt ruim 300 duizend werknemers en bijna 30 duizend bedrijven. Onder meer de carrosserie- en schadebranche vallen binnen de sector kleinmetaal. Focwa islid van de werkgeversvereniging FWT.

Bovag heeft overigens een eigen cao, dus bij deze vereniging aangesloten bedrijven vallen niet onder de cao Kleinmetaal.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.