Vaco: winterbandenmarkt is verzadigd

Redactie Redactie
• Laatste update:

“We zagen de afgelopen jaren een stijgende lijn in de verkoop van winterbanden, met pieken in de jaren `06/’07, `10/`11 en `11/’12”, zegt Edwin Brinksma, branchemanager bij Vaco. “Afgelopen seizoen stabiliseerde de verkoop op het niveau van `09/`10 en daarmee is de markt wel zo’n beetje verzadigd.”

Desalniettemin is men bij de Vaco tevreden. “Dat op dit moment een op de drie automobilisten op winterbanden rijdt, is uniek. Juist omdat winterbanden in Nederland niet verplicht zijn, maar de overheid de automobilist zelf de verantwoordelijkheid laat nemen.”

Prognose
Hoeveel winterbanden er dit seizoen zullen worden verkocht, vindt Brinksma moeilijk te voorspellen. “Aan de ene kant denken we dat de markt niet verder groeit, aan de andere kant krijgen we te maken met de vervangingsvraag voor banden die in de piekjaren `10/`11 zijn verkocht. Maar het kan ook zijn dat mensen die aanschaf nog even uitstellen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.