Aumacon: autoverkoop stijgt 10% in 2014

Redactie Redactie
• Laatste update:

Aumacon is de eerste die een voorspelling doet voor komend jaar. Vorig jaar voorspelde het bureau dat er dit jaar 445 duizend auto`s verkocht zouden worden.

De voornaamste stimulans voor groei is de vervangingsvraag, zegt Aumacon-directeur Clem Dickmann. “2010 en 2011 waren relatief goede jaren voor de autoverkoop, dus daarvan kunnen in het komende jaar de vruchten geplukt worden.” Voor de zakelijke markt komt daar nog eens bij dat in 2014 nog geprofiteerd kan worden van gunstige voorwaarden rondom bijtelling en bpm van hybride auto`s.

“De industrie zorgt er ook voor dat het aanbod van zuinige auto’s toeneemt. Besparen op de auto kan ook betekenen dat de aanschaf van een nieuwe, kleinere auto al met al juist voordeliger uitpakt dan doorrijden met een te grote, onzuinige auto”, aldus Dickmann. Voor de elektrische auto`s wordt weinig goeds voorspeld.

Tien procent hybrides
Met de verwachte 415 duizend auto’s blijft ook 2014 ver onder het langjarig gemiddelde: dat ligt over de afgelopen 40 jaar op 482 duizend nieuwe auto’s per jaar.

Vooral de kleinere auto’s profiteren van de groei, aldus Aumacon, vooral die aan de bovenkant daarvan (het C-segment). “We verwachten dat het C-segment volgend jaar weer nipt het grootste wordt. Dit segment was voor het laatst in 2005 het meest populaire segment in ons land, sindsdien was veelal het B-segment het meest in trek, in 2010 zelfs afgewisseld door het A-segment”, aldus Dickmann. Hij verwacht dat een op de tien nieuwe auto’s een hybride zal zijn. “Dat komt vooral door de activiteiten van de fabrikanten, die steeds meer hybrideauto’s op de markt brengen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.