Van Heck geeft prijzenslag naam: Best Buy

Redactie Redactie
• Laatste update:

Onlangs meldde Autokompas al dat Sator en Van Heck van een groot aantal onderdelen de prijs heeft verlaagd. Hierbij laat Van Heck de koppeling met de bruto-adviesprijzen los.

In Mijngrossier worden vanaf oktober uit de productgroepen koppelingen, distributiekits en wiellagers (goed voor 35% van alle Mijngrossier-bestellingen) 300 onderdeelnummers in prijs verlaagd. Volgens Van Heck zijn deze onderdelen dan goedkoper dan een vergelijkbaar OE-onderdeel.

Internet
Van Heck-directeur Johan van der Hoeven erkent dat de prijsverlaging pijn doet bij zowel Van Heck als de grossier. “Maar van de positieve kant bekeken: het zal de merktrouw van de consument enorm vergroten. Hierdoor is de garagist beter af en uiteindelijk ook de grossier en Van Heck zelf. We willen onze lokale positie versterken.” Van der Hoeven geeft aan dat Van Heck met de lagere prijzen zo’n 12% meer onderdelen moet verkopen om de totale omzet op peil te houden.

Van der Hoeven hoopt vooral dat het nieuwe Best Buy-keurmerk consumenten overtuigt dat de garagist ze de beste deal biedt. “De consument kan dankzij de transparantie van internet overal prijzen vergelijken. Wij willen deze consument duidelijk maken dat we niet per se de allergoedkoopste zijn, maar wel de beste deal: namelijk A-merk onderdelen tegen de beste prijs.”

Direct leverbaar
Ook moeten de onderdelen direct leverbaar zijn. Van de grossiers wordt daarom verwacht dat ze grofweg de helft van de onderdeelnummers op voorraad hebben liggen. “Het concept Best Buy draait om ook service. Het onderdeel moet dezelfde dag nog geleverd kunnen worden”, aldus Van der Hoeven.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.