Fusie tussen Stern en Pouw in de maak

Redactie Redactie
• Laatste update:

Onlangs maakten Stern en Pouw al bekend de Mercedes-dealeractiviteiten te fuseren. Na de aankondiging daarvan is besloten om te bekijken of ook de andere activiteiten samengevoegd kunnen worden.

95 locaties
Als de fusie doorgaat, ontstaat een bedrijf met 18 schadevestigingen, een leasemaatschappij met 15 duizend leasecontracten, een universele garageformule met 8 vestigingen en veruit het grootste dealerbedrijf van Nederland. Opgeteld hebben beide bedrijven 84 dealervestigingen, 9 occasioncentra, 9 leasevestigingen en 24 verhuurvestigingen. Het gaat dan in totaal om 95 locaties door heel Nederland.

In de komende periode gaan Stern en Pouw in gesprek met de betrokken importeurs en financiers.

Als blijkt dat de beoogde samenvoeging van activiteiten inderdaad voordelen biedt, wordt met de fusiebesprekingen gestart. In het kader van de positionering van de nieuwe fusieonderneming zal ook de beursnotering van Stern Groep aan de orde kunnen komen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.