H1 Stern: kleine winst, reorganisaties afgerond

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Stern vandaag.

Stern is tevreden met het resultaat. De nettowinst daalde weliswaar met 2 miljoen (vooral door de vorig jaar ontvangen badwill bij de koop van Ford Amsterdam) maar volgens Stern is het resultaat van q2 beter dan dat van q1 2013 en van q2 2012. Volgens Stern komt dit door betere marges en lagere bedrijfskosten.

Het marktaandeel personenwagens van Stern Dealers steeg van 4,5 naar 5,3%, bij de bedrijfswagens daalde dat van 7,5 naar 7,4%. Het aantal leasecontracten nam met 6,4% toe tot ruim zesduizend voertuigen. De omzet van de werkplaatsen daalde met 4,3%. 

Besparingen op schema
Stern heeft in het afgelopen jaar fors gesneden in het Opel-, en Fiat-cluster. De activiteiten van zowel Havik Auto (Opel en Chevrolet) als Vireo zijn vanaf 1 juni 2013 niet langer als `discontinued operations` verantwoord.

Stern meldt dat de beoogde verdere besparing op de inkoop van niet-automerk gebonden producten en diensten complexer is dan aanvankelijk gedacht, maar dat moet in 2013 toch nog forse additionele besparingen opleveren. Het heronderhandelen van huurcontracten gaat wel voortvarend, diverse huurcontracten zijn opengebroken en tegen fors lagere bedragen verlengd.

Stern blijft in de rest van het jaar focussen op het op peil houden van volume en kostenbesparing. Het bedrijf doet geen voorspellingen voor het resultaat over heel 2013, dat is volgens Stern onverstandig gezien de moeilijke economische vooruitzichten en de terughoudende particuliere en zakelijke consumenten. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.