Uitlevering vertraagde Model S start deze maand

Redactie Redactie
• Laatste update:

De levering was aanvankelijk gepland voor afgelopen voorjaar maar heeft dus flinke vertraging opgelopen. “Dat heeft primair te maken met aanpassingen die gedaan moesten worden om de Model S geschikt te maken voor het Europese energienetwerk en de publieke oplaadinfrastructuur in de verschillende markten. Dit was een prioriteit en heeft tijd gekost”, aldus Paula den Dunnen, communications director Europe bij Tesla Motors. “Daarnaast wilden we de auto’s een aantal upgrades meegeven die sinds de eerste productie beschikbaar zijn gekomen, zoals het cold-winter package, parkeersensoren en xenon-verlichting.”

Levergarantie
Ondanks de vertraging kan Tesla levering van de Model S voor eind 2013 garanderen als de auto voor 15 augustus besteld is. Dat is belangrijk aangezien elektrische auto’s die voor 1 januari 2014 op naam zijn gezet nog in de 0% bijtelling-categorie vallen, na die datum wordt dat 7%.

“We doen onze uiterste best zo veel mogelijk auto’s nog dit jaar te leveren en hebben regelmatig contact met klanten over de status van hun order”, zegt Den Dunnen. “We proberen ook bij de fabrikant voorrang te krijgen over andere landen. Door de bijzondere situatie in ons land lijken ze daar wel gevoelig voor te zijn.”