Mitsubishi: annuleringen Outlander vallen mee

Redactie Redactie
• Laatste update:

In juli werd bekend dat maar 70% van de bestelde Outlanders dit jaar wordt uitgeleverd. De importeur laat weten dat de fabrikant hoop heeft dit percentage nog iets omhoog te krijgen, maar dat daarover nog geen bevestigingen binnen zijn. 

De importeur hanteert het principe van first in, first out bij de uitlevering, ongeacht wie de koper is. “Wij behandelen individuele consumenten en leasemaatschappijen gelijk”, aldus woordvoerster Tamara Oostveen. Het aantal annuleringen valt mee. “Mensen zijn wel teleurgesteld, maar toch wordt er weinig geannuleerd volgens de dealers.”

Brochures
Mitsubishi heeft geen aantallen als het gaat om annuleringen. “Wij zijn afhankelijk van wat de dealers ons doorgeven. In het geval van een annulering kan de dealer besluiten de auto alsnog niet te annuleren maar hem door te zetten naar een andere klant. Het blijft een auto die ook volgend jaar nog een groot voordeel met zich meebrengt.”

Ook denkt Oostveen dat de bestellingen voor de Outlander blijven doorgaan. “Er wordt nu natuurlijk niet veel besteld. Maar we merken aan de aanvragen voor brochures dat de belangstelling onverminderd groot blijft.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.