Universiteit krijgt publicatieverbod voor artikel over auto-hack

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volkswagen spande het proces aan omdat in een artikel van de universiteit zou staan hoe eenvoudig een auto gestolen kan worden. Volgens onderzoekers van de Nijmeegse universiteit is er sprake van een gebrek in de beveiliging van de Megamos-chip.

Security symposium
Deze chip wordt gebruikt in startonderbrekers van verschillende automerken. De onderzoekers willen details over het gebrek in augustus publiceren en presenteren tijdens een security symposium in Washington.

Volgens de universiteit wordt in de publicatie niet beschreven hoe een auto gestolen kan worden. “Er is heel andere informatie nodig om dat te kunnen,” aldus een nieuwsbericht op de website van de universiteit. De uitspraak van de Engelse rechter legt volgens Radboud ernstige beperkingen op “aan de vrijheid van academisch onderzoek op een maatschappelijk uitermate relevant terrein”.

De Radboud Universiteit respecteert de uitspraak van de rechter en gaat, zo lang de bodemprocedure loopt, niet verder op de zaak in.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.