Negen BMW-dealers aangesteld als i-agent

Redactie Redactie
• Laatste update:

Behalve via agenten worden de auto’s ook online verkocht en telefonisch via een Customer Interaction Center.

De volgende bedrijven zijn aangesteld als BMW i-agent:
BMW Amsterdam, Amsterdam
Renova, Breda
BMW Den Haag, Den Haag
Van Laarhoven, Eindhoven
Broekhuis Oost, Enschede
Keram, Maastricht
F. Breeman, Rotterdam
Ekris, Utrecht
Dusseldorp, Zwolle

‘Stuwend effect voor ev-markt’
Adviesbureau Frost&Sullivan dicht de BMW i in ieder geval al een mooie toekomst toe. “De BMW i-serie kan een stuwende werking hebben op de markt van elektrische voertuigen en een halo effect voor het merk, zoals de Prius voor Toyota had”, zo meldt het consultancybureau.

“Zoals de meeste autobedrijven verkoopt BMW zeventig tot tachtig procent van zijn auto’s aan stedelijke klanten en het heeft nu een merk ontwikkeld speciaal voor deze automobilisten. Met een vanafprijs van 35.500 euro heeft BMW de i3 agressief geprijsd waardoor hij aantrekkelijk wordt voor de early adopters”, aldus Frost & Sullivan.

Het adviesbureau verwacht dat de eerste jaren moeizaam zullen verlopen voor BMW net zoals dat voor Nissan met de Leaf het geval was. “Maar het is tot nu toe in ieder geval de meest innovatieve auto van de 21e eeuw.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.