Bandenverkoop personenauto’s daalt 6 procent

Redactie Redactie
• Laatste update:

In totaal werden er in de eerste zes maanden van dit jaar in Europa 101 miljoen truck-, personenwagen,- landbouw-, en motor/scooterbanden verkocht. Vorig jaar waren dat er in dezelfde periode nog 107 miljoen.

Bandenverkoop juni
Volgens ETRMA secretaris-generaal Fazilet Cinaralp trekt de markt wel aan. Er zijn in alle segmenten, behalve winterbanden, in juni van dit jaar meer banden verkocht dan in dezelfde maand vorig jaar. Vooral de vervangingsmarkt trekt aan. “Het lijkt erop dat we de bodem bereikt hebben.”

Truck, landbouw en tweewielers
De markt voor truckbanden steeg in het eerste half jaar wel, met 5 procent: vorig jaar werden er de eerste zes maanden 3,7 miljoen truckbanden verkocht, dit jaar waren dat er 3,9 miljoen.

De verkoop van banden voor landbouwmachines daalde 4 procent, van 959 duizend naar 924 duizend stuks. Van motor- en scooterbanden werden er dit jaar 5 miljoen van verkocht tegen 5,3 miljoen vorig jaar, een daling van 5 procent.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.