5 procent auto’s staat nog op winterbanden

Redactie Redactie
• Laatste update:

Uit het onderzoek, waarvoor in juni de banden van 1.500 auto`s werden onderzocht, blijkt tevens dat de staat van personenwagenbanden in Nederland nog steeds zorgwekkend is. Zo heeft, net als in oktober vorig jaar, 41 procent van de personenauto`s ten minste één band met een onregelmatigheidsslijtage of beschadiging.

Gevaar op de weg
Wel werden er dit keer iets minder banden aangetroffen die onder de minimale profieldiepte zaten. In juni ging het om 3,1 procent van de onderzochte auto`s bij het vorige onderzoek om 4 procent. Verder liep het aantal auto`s met tenminste een band die gevaar voor de verkeersveiligheid oplevert een procentpunt terug (9 procent).

“Het is mooi dat dit percentage iets is gedaald, maar in absolute zin zijn er nog steeds 730.000 personenwagens die een gevaar zijn op de weg. Dat is beslist te veel”, vindt Vaco-branchemanager Edwin Brinksma.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.