Vraag naar ‘nieuwe’ aircostations komt op gang

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens aftermarketvakblad Autokompas zien diverse leveranciers, zoals Explora, Waeco en Amtech, de vraag naar aircoserviceapparatuur geschikt voor 1234yf toenemen. En equipmentleverancier Overlander mengde zich onlangs in de markt voor airco-apparatuur met een range aan hybride apparaten, geschikt voor beide koudemiddelen.
“Sinds een week of vier trekt de markt aan”, zegt bijvoorbeeld directeur Frans Brouwer van Amtech. “Wellicht heeft dat te maken met de positievere berichtgeving rondom het middel en het feit dat er veel nieuwe modellen aankomen waar het middel inzit.”

Het gaat hierbij vooral om vraag vanuit het merkkanaal, bijvoorbeeld van importeurs of grotere dealerbedrijven.

Het nieuwe koudemiddel, dat op dit moment – naast CO2 – als enige voldoet aan de nieuwe milieu-eisen die vanaf 1 januari 2014 gelden, wordt al toegepast door onder meer Mazda, Hyundai, Opel, PSA, Toyota en Mitsubishi. Volgens Mercedes en Audi is het echter te brandbaar.

Onduidelijk
Volgens de leveranciers zou de vraag wel veel groter zijn als de genoemde Duitse autofabrikanten eindelijk de keuze voor het nieuwe koudemiddel maken. Vooral universele autobedrijven zouden afwachten omdat er nog veel onduidelijkheid is en omdat nieuwe auto`s toch voornamelijk in het dealerkanaal blijven.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.