Europees Parlement stemt voor motorfietsen-apk

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Transportcommissie van het Europees Parlement (EP) stemde in mei al voor een apk voor caravans, maar was tegen een verplichte keuring voor motorfietsen; daarvan zou eerst het belang voor de verkeersveiligheid moeten worden aangetoond.

“Met de hakken over de sloot stemde een meerderheid voor een apk voor motorfietsen”, zegt Bovag-woordvoerder Paul de Waal in de Bovagkrant. “Nu starten de onderhandelingen tussen het Europees Parlement en de Raad van Ministers. We verwachten dat deze onderhandelingen rond september afgerond zijn en er een definitieve uitslag te melden is.”

Ook stemde het Europees Parlement, net als de Transportcommissie, voor het behoud van de individuele keuringssystemen van de lidstaten. Dat betekent dat Nederland zijn huidige apk-regime, waarbij de keuring onafhankelijk plaatsvindt in een garagebedrijf, blijft bestaan.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.