Nieuwe start voor Quick Repair Service

Redactie Redactie
• Laatste update:

Quick Repair Service leidde een kwakkelend bestaan: van de acht franchisenemers bleven er eind vorig jaar maar drie over. Zo ging Mitsubishi-dealer De Jong, het eerste lid, failliet. Toch was de formule nog operationeel en daarom interessant, stelt Treur.

QRS komt met twee nieuwe concepten. Voor geïnteresseerde autobedrijven met een vestiging is er de optie van een in-store formule. Ook is het mogelijk om een op zichzelf staande vestiging (QRS XL) op een aparte locatie te openen. “Dat laatste is geschikt voor dealerholdings die over universele vestigingen beschikken.”

Onafhankelijk
De formule heeft een samenwerking gesloten met Van Heck om onderdelen te bestellen via Mijngrossier.nl, maar blijft verder onafhankelijk. “Wij hebben Vakgarage als voorbeeld”, vertelt Treur. De werving van nieuwe leden gebeurt door grossiers, maar ook gaat Treur zelf acquireren.

Volgens Treur, die vorig jaar een adviesbureau voor aftersales begon, biedt de formule meerwaarde in een markt die steeds verzadigder begint te raken. “Bij alle deelnemers worden vooraf de marktkansen in beeld gebracht. Aan de hand daarvan wordt een gericht marktbewerkingsplan opgesteld. Daarnaast is het concept modulair van opbouw. Alle mogelijke modules kunnen aan- en uitgezet worden.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.