Cecra wil gesprek tussen dealers en fabrikanten

Redactie Redactie
• Laatste update:

Cecra heeft een aantal concrete voorstellen ingediend bij fabrikanten. Drie speerpunten zijn: de vrijheid om een verkoopcontract over te dragen aan een ander lid van het netwerk, de vrijheid om meerdere merken te verkopen op één locatie (multibranding) en compensatie voor investeringen na eenzijdige contractbeëindiging door de fabrikant. De fabrikanten hebben Cecra laten weten niet te willen onderhandelen over deze drie punten. 

Cecra roept fabrikanten daarom nogmaals op om over deze aspecten van de verticale overeenkomst, onderdeel van Cars 2020, in discussie te gaan.  De Europese Commissie vindt dat, nu de BER is afgelopen, de autobranche zelfregulerend te werk moet gaan. 

In het huidige nummer van Automotive buigen advocaten Walter van Overbeek en Rutger Stark zich over de vraag of dealers zich zorgen moeten maken nu de BER is afgelopen. Abonnees kunnen het artikel hier lezen. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.